ka ko phony

Vanmiddag  na de lunch en nog net voor de karaoke voer ik voor de kust van Nha Trang en ervaarde ik ineens stilte. De afgelopen dagen raakte ik gewend aan de altijd aanwezige ruis van motoren, brommertjes, taxi’s, claxons en waarschuwmelodietjes.  Op een schommelende omgebouwde toeristenvissersboot ervaar je ineens weer wat stilte kan zijn.

Mijn bruisende  kakofonische avontuur begon ruim een week geleden toen ik netjes door de taxichauffeur werd afgeleverd bij Sheila, mijn couchy en kleuterjuf op een internationale school. Hoewel Sheila in haar pyama stond was ik klaarwakker en loaded om nog een heel boek te gaan lezen of de rest van de maand te plannen. Sheila liet me met rust, en na een nacht met Stoner stond ik ’s ochtends weer fit om zes uur naast mijn bank om met Sheila mee naar school te gaan.

Na kerstliedjes te hebben gezongen met haar Vietnamese kids, mocht ik haar fiets lenen, en begon het avontuur pas echt. Fietsen door Vietnam, dat was mijn eerste plan geweest.. en meteen op de eerste dag mocht ik iig een rondje gaan maken met de helm van de buurtbeveiliger op. Op die veel te kleine fiets was ik natuurlijk wel een attractie, en voelde ik me net als op mijn eerste dag op mijn school in Japan. Hoezo gevaarlijk om te fietsen? Iedereen houdt rekening met mij! Ze willen me zelfs een duwtje geven als ik de Saigonbrug over moet en het tempo van alles scooters niet kan bijbenen.

Die dag leer ik Saigon kennen, en fiets ik zonder strak plan door de stad, op zoek naar marktjes, musea en China Town. Als eerste kom ik een DDR Palast tegen, en mijn gids beschrijft het als niet te missen. Als ik binnen ben raak ik direct verzeild in een tour met Chinezen en worden we de schuilkelders ingeleid, waar ze tot in de jaren negentig zich druk bezighielden met het in de gaten houden van vijandelijke bezigheden.

Na de relatieve rust van het paleis spring ik weer op mijn fiets en proef onderweg naar China town heerlijke vruchten…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s