Smokey paprikasoep

DSC_1647

Geroosterde paprika’s, gerookte makreel, gerookte ricotta, zomaar een greep uit mijn lievelingseten. Bij gebrek aan de laatste twee heb ik maar een gerookte paprikasoep gemaakt met paprika’s, tomaten, bloemkool, een ui en knoflook. Deze gingen de oven in en werden uiteindelijk een rokerig soepje.

Voor mijn zo geliefde smokey-smaak heb je geen rookoven nodig. Wat je nodig hebt is paprika: pimenton, een Spaans zoet gerookt paprikapoeder. Tenslotte, om het niet te zoetsappig te maken, heb ik ook de Mexicaanse variant er tegenaan gegooid: chile chipotle, volgens de verpakking een hot, smoked chili powder with strong tobacco flavour.

Daarna alles in de blender. Als dat niet simpel is.

  • puntpaprika’s
  • tomaten
  • roosjes bloemkool
  • uitje
  • zongedroogde tomaatjes
  • knoflook
  • pimenton
  • chili poeder
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s